Informacije Aktuelnosti

Aktuelnosti

Implementacione radionice za projekte u okviru Dunav transnacionalnog programa

29. mart 2017. | Beograd

Kancelarija za evropske integracije Vlada Republike Srbije, organizovaće 3. i 4. aprila implementacione radionice za projekte ugovorene u okviru prvog Poziva za dostavljanje predloga projekata u okviru Dunav transnacionalnog programa.

Usvojena Deklaracija o budućnosti Unije

27. mart 2017. |

Šefovi država i vlada zemalja Evropske unije su 25. marta u Rimu usvojili Deklaraciju o budućnosti Unije u kojoj naglašavaju da će EU "ostati nepodeljena", "napredovati različitim brzinama i snagom u istom pravcu" i "biti otvorena za one evropske zemlje koje poštuju i ulažu napore da uvreže naše vrednosti".

Drugo po redu Nacionalno slušanje Dunavske strategije danas u Novom Sadu

24. mart 2017. | Beograd

Drugo po redu Nacionalno slušanje Dunavske strategije održava se danas u organizaciji Pokrajinskog sekretarijata za regionalni razvoj, međuregionalnu saradnju i lokalnu samoupravu, NVO Svet i Dunav i Fondacije za razvoj domaćinstva.

U okviru prvog poziva Iterreg IPA programa prekogranične Saradnje Srbija –Hrvatska usvojena lista od 24 projekata

23. mart 2017. | Zagreb

Na trećem sastanku Zajedničkog odbora za praćenje Interreg IPA programa prekogranične saradnje Hrvatska - Srbija, koji je održan 20. marta 2017. godine u Zagrebu, usvojena je lista od 24 projekta predložena za finansiranje u okviru  prvog poziva za dostavljanje predloga projekata.

Obuku za evropske propise prošlo 75 državnih službenika u EU

Obuku za evropske propise prošlo 75 državnih službenika u EU

20. mart 2017. | Beograd

„Kancelarija za evropske integracije od 2010. godine realizuje programe stažiranja  u relevantnim institucijama država članica Evropske unije. Do sada je različite programe stažiranja koje smo organizovali u saradnji sa državnim institucijama Nemačke, Francuske i Velike Britanije prošlo 75 državnih službenika, za kraj aprila planirano je da nova grupa polaznika krene na obuku u Francusku " izjavila je Ksenija Milenković, v.d. direktora Kancelarije za evropske integracije na otvaranju konferencije „EU stažiranje u teoriji i praksi".

Na Petoj međuvladinoj konferenciji u Briselu otvorena poglavlja 20 i 26

27. februar 2017. | Brisel

Odluka o otvaranju pregovaračkih poglavlja 20 i 26 doneta je danas na Petoj međuvladinoj konferenciji u Briselu. Na konferenciji su predstavljene pregovaračke pozicije Srbije za poglavlje 20 Preduzetnička i industrijska politika i poglavlje 26 - Obrazovanje i kultura. Delagaciju Srbije predvodio je ministar zadužen za evropske integracije Jadranka Joksimović, Savet EU predstavljao je zamenik predsednika Vlade Malte i ministar evropskih poslova Luis Grek, a ispred Evropske komisije prisustvovao je komesar za politiku susedstva i pregovore o proširenju Johanes Han.

Održan Četvrti regionalni forum o prekograničnoj saradnji

Održan Četvrti regionalni forum o prekograničnoj saradnji

23. februar 2017. | Beograd

Četvrti regionalni forum o prekograničnoj saradnji održan je danas u Beogradu, a skup su  otvorili Jadranka Joksimović, ministar u Vladi Republike Srbije zadužen za evropske integracije i Nacionalni IPA koordinator i Majkl Devenport, šef Delegacije Evropske unije u Republici Srbiji.

Četvrti regionalni forum o prekograničnoj saradnji

22. februar 2017. | Beograd

Srbija je ove godine domaćin Regionalnog foruma, koji će biti održan 23. februara. Forum će  otvoriti Jadranka Joksimović, ministar u Vladi Republike Srbije zadužen za evropske integracije i Nacionalni IPA koordinator i Majkl Devenport, šef Delegacije Evropske unije u Republici Srbiji.

Na seminaru „Mediji, pregovori sa Evropskom unijom i IPA fondovi – mogućnost za saradnju“ učestovao 21  novinar

Na seminaru „Mediji, pregovori sa Evropskom unijom i IPA fondovi – mogućnost za saradnju“ učestovao 21 novinar

22. februar 2017. | Beograd

Kancelarija za evropske integracije Vlade Republike Srbije, u saradnji sa Evropskim PROGRES-om i Udruženjem novinara Srbije, organizovala je seminar za novinare  „Mediji, pregovori sa Evropskom unijom i IPA fondovi - mogućnost za saradnju“.

Održan sastanak zajedničkog odbora EU - Srbija za praćenje IPA

Održan sastanak zajedničkog odbora EU - Srbija za praćenje IPA

21. februar 2017. | Beograd

Sastanku Zajedničkog odbora EU - Srbija za praćenje IPA, koji je danas održan u Palati Srbija, kopredsedavale su Jadranka Joksimović, ministar zadužen za evropske integracije i Henoveva Ruis Kalavera, direktorka za Zapadni Balkan u Generalnom direktoratu za susedstvo i politiku proširenja Evropske komisije.

Prikazano je 1-10 od ukupno 941 Aktuelnosti 12345

youtube_logo

logo_mali

 

Četvorominutna animacija koja na popularan način predstavlja složen proces pregovora za članstvo u EU.