Informacije Aktuelnosti

Aktuelnosti

Objavljen Zbornik studentskih radova o EU

Objavljen Zbornik studentskih radova o EU

26. jul 2017. | Beograd

Zbornik koji se nalazi pred vama predstavlja rezultat prvog konkursa Ministarstva za evropske integracije Vlade Republike Srbije za najbolje studentske radove o Eropskoj uniji. Konkurs smo objavili u februaru 2017. godine u nadi da ćemo ovom inicijativom doprineti  ne samo kvalitetnijem i kompleksnijem promišljanju o EU, zajedno sa svim procesima i transformacijama koje integracija Srbije ovoj zajednici podrazumeva, već i podizanju nivoa svesti među studentima o značaju akademskog pisanja i pristupa temama koje su od suštinskog značaja za celokupno društvo. Ovaj zbornik govori o tome da nismo pogrešili.

49 % građana apsolutno za Srbiju u Evropskoj uniji

49 % građana apsolutno za Srbiju u Evropskoj uniji

24. jul 2017. | Beograd

Ukoliko bi sutra bio održan referendum sa pitanjem „Da li podržavate učlanjenje Srbije u EU?”, 49 odsto građana Srbije glasalo bi za, njih 27 odsto bi glasalo protiv, 13 odsto ne bi glasalo uopšte, dok 11 odsto ne zna šta bi odgovorilo na ovo pitanje, rezultat je istraživanja javnog mnjenja „Evropska orijentacija građana Srbije“ koje je krajem juna sprovelo Ministarstvo za evropske integracije. Anketa u kojoj je učestvovalo 1.064 ispitanika starijih od 18 godina rađena je prema standardu Evrobarometra.

Iskustva Srbije u EU integraciji dragoceno Jermeniji

Iskustva Srbije u EU integraciji dragoceno Jermeniji

19. jul 2017. | Beograd

Delegacija Republike Jermenije započela je trodnevnu radnu posetu Srbiji. Cilj posete je razmena iskustava i predstavljanje rezultata Republike Srbije u okviru evropskih integracija, sa posebnim osvrtom na korišćenje finansijske podrške Evropske unije.

Još 17,2 miliona evra za prekograničnu saradnju Srbije i Hrvatske

Još 17,2 miliona evra za prekograničnu saradnju Srbije i Hrvatske

14. jul 2017. | Novi Sad

Konferencija povodom potpisivanja ugovora sa projektima odobrenim u Prvom pozivu u okviru INTERREG IPA programa prekogranične saradnje Hrvatska - Srbija 2014 - 2020. održana je danas u Novom Sadu, u Skupštini AP Vojvodina.

Održane radionice za izveštavanje u okviru Prvog poziva Dunav transnacionalnog Programa

12. jul 2017. | Beograd

Tehničke radionice za izveštavanje projekata ugovorenih u okviru prvog Poziva za dostavljanje predloga projekata u okviru Dunav transnacionalnog Programa, organizovani su u saradnji sa kolegama iz Odeljenja za prvostepenu kontrolu Ministarstva finansija 6. i 7. jula 2017. godine.

Pismo zahvalnosti učesnice programa „Govorite evropski“

11. jul 2017. | Beograd

Program „Govorite evropski“, koji je finasiran iz IPA 2008, podrazumevao je profesionalne treninge i praksu u Evropskoj uniji za državne službenike i zaposlene u javnoj i lokalnoj samoupravi, kao  i novinare, blogere, nastavnike i ostale važne aktere procesa evropskih integracija čija je naročita uloga u prenošenju znanja i širenju ideja, vrednosti i prednosti članstva u EU. U ime Republike Srbije, glavni partner i nosilac projekta bila je Kancelarija za evropske integracije Vlade Srbije.

Konferencija povodom ugovaranja projekata iz prvog poziva u okviru Interreg IPA programa prekogranične saradnje Hrvatska – Srbija 2014 – 2020

05. jul 2017. |

Ministarstvo za evropske integracije vas poziva  na konferenciju povodom ugovaranja projekata iz prvog poziva u okviru Interreg IPA programa prekogranične saradnje Hrvatska - Srbija 2014 - 2020 koja će se održati u Novom Sadu, u Skupištini AP Vojvodine, 14. jula 2017. godine.

Estonija preuzela predsedavanje EU

Estonija preuzela predsedavanje EU

01. jul 2017. |

Estonija je 1. jula 2017. godine preuzela od Malte svoje prvo predsedavanje Savetu Evropske unije. Prioriteti estonskog predsedavanja biće otvorena i inovativna evropska ekonomija, bezbednost, digitalna, inkluzivna i održiva Evropa, a moto predsedavanja je "Jedinstvo kroz ravnotežu".

Osnovano Ministarstvo za evropske integracije Vlade Srbije

30. jun 2017. |

Narodna skupština Republike Srbije usvojila je na sednici održanoj 26. juna 2017. godine Zakon o izmenama i dopunama Zakona o ministarstvima, kojim je osnovano Ministarstvo za evropske integracije. Ministarstvo je počelo sa radom danom stupanja ovog zakona na snagu, 27. juna 2017. godine, kada je i prestala da postoji Kancelarija za evropske integracije Vlade Srbije.

Najava radionice za izveštavanje u okviru Prvog poziva Dunav transnacionalnog Programa

30. jun 2017. | Beograd

Radionica za izveštavanje projekata ugovorenih u okviru prvog Poziva za dostavljanje predloga projekata Dunav transnacionalnog Programa, biće održana 6. i 7. jula 2017.

Na radionici, u organizaciji Ministarstva za evropske integracije, a u saradnji sa kolegama iz Odeljenja za prvostepenu kontrolu Ministarstva finansija, biće reči o načinu podnošenja izveštaja i samoj dokumentaciji.

Radionica će biti održana u prostorijama Ministarstva finansija (bivša zgrada Agrobanke), sa početkom u 10:00 časova.

Prikazano je 1-10 od ukupno 973 Aktuelnosti 12345

youtube_logo

logo_mali

 

Četvorominutna animacija koja na popularan način predstavlja složen proces pregovora za članstvo u EU.