Arhiva aktuelnosti

TAEKS ekspertska misija – Unapređenje metodologije u borbi protiv droge

16. jun 2017. | Beograd

TAEKS ekspertska misija - Unapređenje metodologije u borbi protiv droge

TAEKS ekspertska misija – Unapređenje metodologije u borbi protiv droge

15. jun 2017. | Beograd

TAEKS ekspertska misija - Unapređenje metodologije u borbi protiv droge

TAEKS ekspertska misija – Unapređenje metodologije u borbi protiv droge

14. jun 2017. | Beograd

TAEKS ekspertska misija - Unapređenje metodologije u borbi protiv droge

TAEKS seminar - Uređenje tržišta u ribarstvu

12. jun 2017. | Beograd

TAEKS seminar - Uređenje tržišta u ribarstvu

Konferencija „Pregovori o pristupanju Evropskoj uniji: novi kontekst“ održana danas u Palati Srbija u Beogradu

25. maj 2017. | Beograd

Pregovarački tim za vođenje pregovora o pristupanju Republike Srbije Evropskoj uniji u saradnji sa Kancelarijom za evropske integracije, a uz podršku Vlade Savezne Republike Nemačke, posredstvom Nemačke organizacije za međunarodnu saradnju (Deutsche Gesellschaft für Internationale Zusammenarbeit (GIZ) GmbH) organizovao je konferenciju na kojoj su razmenjena iskustva o procesu pregovora o pristupanju Evropskoj uniji, na kojoj su govorili i neki od nekadašnjih šefova pregovaračkih timova i učesnici pregovora iz država Centralne i Istočne Evrope, kao i iz regiona Zapadnog Balkana.

Objavljeni rezultati konkursa za najbolje studentske radove o Evropskoj uniji

23. maj 2017. | Beograd

Na konkursu za najbolje studentske radove o Evropskoj uniji koji je Kancelarija za evropske integracije raspisala u februaru, kao najbolja ocenjena su tri rada:

  1. Proces usklađivanja sa Zajedničkom spoljnom i bezbednosnom politikom Evropske unije: sa kojim izazovima se RS suočava? (Prvorangirani)
  2. Religija kao integrativni činilac evropskog identiteta: ideja, pravna podloga i savremeni izazovi (Drugorangirani)
  3. Evropska unija u dve brzine i potencijalne implikacije na evropski put Srbije? (Trećerangirani)

Poziv za prikupljanje predloga projekata od strane Ambasade Kraljevine Norveške u Beogradu Otvoreni poziv: Jačanje EU integracije u Srbiji i Crnoj Gori

15. maj 2017. |

Ambasade Kraljevine Norveške u Beogradu je pokrenula Poziv za prikupljanje predloga projekata u okviru programa bilateralne saradnje sa Republikom Srbijom. Za ovaj i buduće pozive Ambasada Norveške će imati ukupnu odgovornost za planiranje, sprovođenje i praćenje programa, ocenjivanje predloga i pružanje informacija potencijalnim korisnicima u vezi pripreme projekata, kao i dati konačno odobrenje za projektnu podršku i potpisivati sporazume sa svakim od projektnih partnera.

Taeks seminar

15. maj 2017. |

Taeks ekspertska misija "Tehnike za otkrivanje bakterija u biljkama", 15-19. maj. Organizator: Ministarstvo poljoprivrede i zaštite životne sredine.

Odobreno 13 projekata u kojima učestvuju institicije iz Srbije u okviru Intereg transnacionalnog programa ADRION

12. maj 2017. | Janjina, Grčka

Dana 11. maja u Janjini, Grčka, održan je Drugi forum Strategije Evropske unije za Jadransko - jonski region na kojem su učestvovali visoki zvaničnici svih zemalja učesnika inicijative - Grčka, Italija, Crna Gora, Srbija, Bosna i Hercegovina, Albanija, Slovenija i Hrvatska. U okviru ovog događaja organizovan je i Nadzorni odbor Intereg transnacionalnog programa za Jadransko - jonski region ADRION na kojem je odobreno 13 projekata u kojima učestvuju institicije iz Srbije.

Dan Evrope ove godine obeležen u Beogradu i Zrenjaninu

09. maj 2017. | Beograd, Zrenjanin

Kancelarija za evropske integracije Vlade Srbije  obeležila je ove godine 9. maj, Dan Evrope nizom aktivnosti u Beogradu i Zrenjaninu.  Na javnom času posvećenom Evropskoj uniji, održanom na inicijativu Kancelarije, učenici Saobraćajno - tehničke škole u Zemunu predstavili su danas šta znaju o Evropi, njenoj istoriji, kulturi, tradiciji, učestvovali u kvizu znanje  i osvojili karte za pozorište, školski materijal, ulaznice za interaktivne društvene igre i druge prigodne poklone.

Ministar Joksimović: U „non pejperu“ naši stavovi, a ne zahtevi

05. maj 2017. | Beograd

Ministar zadužen za evropske integracije Jadranka Joksimović izjavila je danas da „non pejper“, papir u formi nezvaničnog dokumenta, koji je podeljen ambasadorima zemalja članica EU, ne sadrži nikakve zahteve, već stavove i očekivanja Srbije u vezi sa razvojem situacije u regionu.

Američka vlada obezbedila 9 miliona dolara za jačanje privrede i unapređenje rada institucija u Srbiji

28. april 2017. | Beograd

Jadranka Joksimović, ministar zadužen za evropske integracije i Aza El-Abd,  direktor Američke agencija za međunarodni razvoj (USAID) u Srbiji, potpisali su danas amandman na Sporazum za bolje funkcionisanje državne uprave Srbije (u vrednosti od 4.450.000 američkih dolara) i amandman na Sporazum za konkurentniju tržišnu ekonomiju u Srbiji (u vrednosti od 4.645.425 američkih dolara).

Četvrti sastanak Odbora za stabilizaciju i pridruživanje EU i Srbije

27. april 2017. | Beograd

Predstavnici Republike Srbije i Evropske komisije su danas razmatrali ispunjavanje kriterijuma za pristupanje iz Kopenhagena i sprovođenje Sporazuma o stabilizaciji i pridruživanju (SSP), pre svega  ključne reforme koje se sprovode u korist građana Srbije kao što je liberalizacija trgovine koju je omogućio ovaj sporazum. Ta liberalizacija dovela je do povećanja srpskog izvoza u EU za više od 70 odsto u periodu između 2010. i 2016.

Info dan povodom otvaranja Drugog poziva za dostavljanje predloga projekata u okviru Dunav transnacionalnog programa

24. april 2017. |

Kancelarija za evropske integracije Vlade Republike Srbije u saradnji sa Zajedničkim sekretarijatom Dunav transnacionalnog programa organizuje Info dan u Beogradu povodom otvaranja Drugog poziva za dostavljanje predloga projekata. Info dan će se održati 24. aprila 2017. godine u prostorijama Narodne banke Srbije, sala Amfiteatar (ulaz iz ulice Svetozara Markovića).

Raspisan konkurs za finansiranje i sufinansiranje projekata organizacija civilnog društva

21. april 2017. |

Sa ciljem podsticanja javne rasprave i debate o temama u vezi sa EU i procesom pristupanja Republike Srbije u EU u skladu sa sprovođenjem Strategije komunikacije, a na osnovu Uredbe Vlade Republike Srbije o sredstvima za podsticanje programa ili nedostajućeg dela sredstava za finansiranje programa od javnog interesa koja realizuju udruženja (“Službeni glasnik RS”, br. 8/12 i 94/13), Kancelarija za evropske integracije objavljuje konkurs za sprovođenje projekata organizacija civilnog društva.

Info dan povodom otvaranja Drugog poziva za dostavljanje predloga projekata u okviru Dunav transnacionalnog programa

19. april 2017. |

Kancelarija za evropske integracije Vlade Republike Srbije u saradnji sa Zajedničkim sekretarijatom Dunav transnacionalnog programa organizuje Info dan u Beogradu povodom otvaranja Drugog poziva za dostavljanje predloga projekata. Info dan će se održati 24. aprila 2017. godine u Beogradu.

Šesti sastanak Parlamentarnog odbora za stabilizaciju i pridruživanje EU – Srbija

18. april 2017. | Strazbur

Šesti sastanak Parlamentarnog odbora za stabilizaciju i pridruživanje EU - Srbija, održava se 17. i 18. aprila  u Strazbzuru.

Šesti sastanak Parlamentarnog odbora za stabilizaciju i pridruživanje EU – Srbija

17. april 2017. | Strazbur

Šesti sastanak Parlamentarnog odbora za stabilizaciju i pridruživanje EU - Srbija, održava se 17. i 18. aprila u Strazbzuru.

Taeks seminar

10. april 2017. | Beograd

Taeks seminar „Strateški okvir EU za oblast bezbednosti i zaštite zdravlja na radu 2014-2020“, od 10. do 11. aprila. Korisnik : Ministarstvo za rad, zaposljavanje, boračka i socijalna pitanja.

Implementacione radionice za projekte u okviru Dunav transnacionalnog programa

05. april 2017. | Beograd

Kancelarija za evropske integracije Vlada Republike Srbije, organizovoovala je 3. i 4. aprila implementacione radionice za projekte ugovorene u okviru prvog Poziva za dostavljanje predloga projekata u okviru Dunav transnacionalnog programa.

youtube_logo

logo_mali

 

Četvorominutna animacija koja na popularan način predstavlja složen proces pregovora za članstvo u EU.