Информације Актуелности

Објављен „Приручник за рад представника Републичког секретаријата за законодавство у преговарачким групама у процесу приступања Републике Србије Европској унији“

02. јун 2016. |

Шеф Преговарачког тима за вођење преговора о приступању Републике Србије Европској унији Србије Тања Мишчевић, заменик директора Канцеларије за европске интеграције Владе Републике Србије Срђан Мајсторовић, заменик директора Републичког секретаријата за законодавство Градимир Ненадовић и руководилац ГИЗ Програма за правне и правосудне реформе у Србији Акбар Мохабат, представили су у петак, 27. маја Приручник за рад представника Републичког секретаријата за законодавство у преговарачким групама у процесу приступања Републике Србије Европској унији, аутора Кристиан Туркаљ.

Приручник је један од резултата Програма за правне и правосудне реформе, а у његовој припреми су учествовали представници Републичког секретаријата за законодавство, Канцеларије за европске интеграције и Немачка организација за међународну сарадњу (ГИЗ). Значај овог приручника је у томе што даје смернице за будући интензивни заједнички рад преговарачких група и Републичког секретаријата за законодавство.

youtube_logo

 

 

Четвороминутна анимација која на популаран начин представља сложен процес преговора за чланство у ЕУ.

 

 

Погледајте занимљив видео о томе шта се у Србији финансира ИПА средствима: