Министар без портфеља задужен за европске интеграције

Јадранка Јоксимовић
министар без портфеља задужен за европске интеграцијеЈадранка Јоксимовић

Рођена је у Београду 1978. године. Дипломирала је на Факултету политичких наука у Београду 2002/03. на смеру Међународни односи, и завршила мастер студије на Факултету за економију и политичке науке на Универзитету „АЛФА“ у Београду 2011/12. године.

Била је добитник стипендије Амбасаде Краљевине Норвешке за „Генерацију која обећава“ 2001. године, а 2000/01. године и стипендије Фонда за таленте Владе Србије “За најталентованије студенте у Србији“.

Била је учесник EUVP (European Visitors Programme) - програма за упознавање са институцијама Европске уније, Брисел/Стразбур 2009. године.

Каријеру је започела као демонстратор на Факултету политичких наука.

У Српској радикалној странци је од 2005. до 2007. године радила као сарадник Александра Вучића за међународне односе, као и у редакцији часописа „Велика Србија“.

Један је од потписника - оснивача Српске напредне странке 2008. године.

Током 2008. и 2009. године радила је у Народној скупштини Републике Србије као стручни сарадник посланичке групе „Напред Србијо“.

У мају 2012. године изабрана је за народног посланика у Народној скупштини Републике Србије са листе Српске напредне странке.

У Скупштини Србије обављала је дужност председника Одбора за контролу служби безбедности. Током њеног председавања значајно су унапређени контролни механизми рада овог одбора над службама безбедности.

Била је и члан Одбора за европске интеграције, члан Заједничког одбора за стабилизацију и придруживање, члан Сталне делегације парламентарне скупштине Савета Европе, шеф делегације Централноевропске иницијативе, као и председник Групе пријатељства са Турском.

Од априла 2014. обавља дужност министра без портфеља задуженог за европске интеграције.

Учествовала је на бројним семинарима и међународним конференцијама, као и на више састанака Унапређеног сталног дијалога Србије и ЕУ.

Члан је ГО и Председништва Српске напредне странке. Обавља дужност интернационалног секретара Српске напредне странке.

Активно говори енглески језик, служи се немачким језиком.