Информације Актуелности

Актуелности

Конкурс за две позиције у Заједничком секретаријату Интерег ИПА Програма прекограничне сарадње Хрватска - Србија 2014. - 2020.

06. октобар 2016. |

Агенција за регионални развој Републике Хрватске, Управљачко тело Интерег ИПА Програма прекограничне сарадње Хрватска - Србија 2014. - 2020., расписује јавни конкурс за две позиције: виши стручни саветник (Financial Manager) и виши координатор (Financial Manager).

Отворен фестивал „Европска сарадња: филмска прича“

Отворен фестивал „Европска сарадња: филмска прича“

22. септембар 2016. | Београд

Фестивал документарног филма „Европска сарадња: филмска прича“, који Канцеларија за европске интеграције Владе Србије организује поводом 21. септембра Дана европске територијалне сардање, отворен је синоћ филмом „Потоп“, у Дому културе „Студентски град“

Тродневни фестивал документарног филма „Европска сарадња: филмска прича“ од 21. септембра у Београду

20. септембар 2016. |

Тродневни фестивал документарног филма „Европска сарадња: филмска прича“, који поводом 21. септембра, Дана европске територијалне сарадње, организује Канцеларија за европске интеграције Владе Србије, биће одржан од 21. до 23. септембра у Малој Сали Дома културе „Студентски град“.

Нови ЕУ програм за младе професионалце на Западном Балкану

16. септембар 2016. |

На иницијативу Европске комисије, Британски савет спроводи регионални пилот пројекат EU Scheme for Young Professionals in the Western Balkans чији је циљ изградња административних капацитета младих државних службеника у земљама Западног Балкана који се баве питањима европских интеграција и процесом приступања ЕУ.

Објављен „Водич кроз процес програмирања и праћења спровођења ИПА II у Републици Србији за чланице СЕКО механизма“

16. септембар 2016. |

Пројекат Техничка подршка организацијама цивилног друштва (ТАКСО) и Канцеларија за европске интеграције Владе Републике Србије приредили су публикацију „Водич кроз процес програмирања и праћења спровођења ИПА II у Републици Србији за чланице СЕКО механизма“.

„Примењена носталгија“ у Ковину

05. септембар 2016. |

Недеља Холандије у Ковину, одржаће се од 5. до 10. септембра у Центру за културу Ковин, у сарадњи са Амбасадом Краљевине Холандије у Србији и Канцеларијом за европске интеграције Владе Републике Србије.

Позив за одабир стручњака за посао процене квалитета предлога пројекта у оквиру програма Interreg -IPA CBC Мађарска-Србија

28. јул 2016. |

Програму Interreg - IPA CBC Мађарска - Србија потребни су стручњаци који ће учествовати у процени квалитета оних пријава за предлоге пројеката који прођу формалну и административну проверу.

Заједничког консултативног одбора у вези отварања поглавља 23 и 24

26. јул 2016. |

Представници социјалних партнера и организација цивилног друштва Србије и Европске уније, окупљени у Заједничком консултативном одбору, поздрављају отварање поглавља 23 и 24, уз оцену да је наставак преговора од изузетне важности за усаглашавање прописа и политика Србије са принципима и правилима Европске уније. Одбор подсећа да је напредак у преговорима у тим поглављима од изузетне важности за отварање преговора у другим поглављима, као и за динамику целокупног процеса приступних преговора.

На Трећој међувладиној конференцији у Бриселу отворена поглавља 23 и 24

На Трећој међувладиној конференцији у Бриселу отворена поглавља 23 и 24

18. јул 2016. | Брисел

Одлука о отварању преговарачких поглавља 23 и 24 донета је данас на Трећој међувладиној конференцији у Бриселу у складу са условима представљеним у заједничким позицијама ЕУ (Заједничка позиција ЕУ за поглавље 23 и Зaједничка позиција ЕУ за поглавље 24) , где су представљене и преговарачке позиције Србије за поглавље 23 Правосуђе и основна права и поглавље 24 Правда, слобода и безбедност.

Почела реализација ИПА 2015

Почела реализација ИПА 2015

13. јул 2016. |

Представници Владе Србије и Европске комисије јуче су потписали финансијски споразум којим се Србији из инструмента за претприступну помоћ (ИПА II) за 2015. годину, од укупно 196,6 милиона евра, одобрава првих 39,7 милиона евра.

Приказано је 41-50 од укупно 939 Актуелности 34567

youtube_logo

logo_mali

 

Četvorominutna animacija koja na popularan način predstavlja složen proces pregovora za članstvo u EU.