Информације Актуелности

Актуелности

На семинару „Медији, преговори са Европском унијом и ИПА фондови – могућност за сарадњу“ учестовао 21  новинар

На семинару „Медији, преговори са Европском унијом и ИПА фондови – могућност за сарадњу“ учестовао 21 новинар

22. фебруар 2017. | Београд

Канцеларија за европске интеграције Владе Републике Србије, у сарадњи са Европским ПРОГРЕС-ом и Удружењем новинара Србије, организовала је семинар за новинаре  „Медији, преговори са Европском унијом и ИПА фондови - могућност за сарадњу“.

Одржан састанак заједничког одбора ЕУ - Србија за праћење ИПА

Одржан састанак заједничког одбора ЕУ - Србија за праћење ИПА

21. фебруар 2017. | Београд

Састанку Заједничког одбора ЕУ - Србија за праћење ИПА, који је данас одржан у Палати Србијa, копредседавале су Јадранка Јоксимовић, министар задужен за европске интеграције и Хеновева Руис Калавера, директорка за Западни Балкан у Генералном директорату за суседство и политику проширења Европске комисије.

Расписан конкурс за студентске радове о Европској унији

Расписан конкурс за студентске радове о Европској унији

20. фебруар 2017. | Београд

Канцеларија за европске интеграције Владе Републике Србије расписује конкурс за три најбоља студентска рада у области европске интеграције и процеса приступања Републике Србије Европској унији, како би подстакла младе академске грађане да се укључе у аргументовану дебату у вези са чланством наше земље у Европској унији.

Програм стажирања за два државна службеника у Француској

14. фебруар 2017. | Француска

Амбасада Републике Француске у Србији и Канцеларија за европске интеграције Владе Србије, у оквиру Споразума о стратешком партнерству између Србије и Француске, настављају реализацију „Програма стажирања у Француској“ подстакнуту добром праксом и  резултатима претходних програма, а са циљем јачања капацитета државне управе за процес преговарања Србије са Европском унијом. 

Осам пројеката организација цивилног друштва које је Канцеларија у 2016. подржала конкурсом „Млади и Европска унија:шта нам доноси чланство“

08. фебруар 2017. |

Канцеларија за европске интеграције је у 2016. години, пети пут заредом финансирала пројекте организација цивилног друштва (ОЦД), а кровна тема конкурса била је „Млади и Европска унија: шта нам доноси чланство?“.

Подршка чланству Србије у Европској унији 47%

Подршка чланству Србије у Европској унији 47%

06. фебруар 2017. | Београд

Уколико би сутра био одржан референдум са питањем „Да ли подржавате учлањење Србије у ЕУ?”, 47 одсто грађана Србије гласало би за, њих 29 одсто би гласало против, 15 одсто не би гласало уопште, док 9 одсто не зна шта би одговорило на ово питање, резултат је истраживања јавног мњења „Европска оријентација грађана Србије“ које је крајем децембра спровела Канцеларија за европске интеграције. Анкета у којој је учествовало 1.054 испитаника старијих од 18 година рађена је према стандарду Евробарометра.

Деценија чланства Бугарске и Румуније у ЕУ

Деценија чланства Бугарске и Румуније у ЕУ

01. фебруар 2017. | Београд

Амбасаде Бугарске и Румуније у Србији обележиле су јуче свечаним пријемом 10. годишњицу чланства те две земље у Европској унији, на којем су представљене предности, али и изазови процеса приступања Унији.

Регионална конференција „Извештаји Европске комисије - приступне реформе држава Западног Балкана” отворена данас у Подгорици

25. јaнуар 2017. | Подгорица

Конференцију „Извештаји Европске комисије - приступне реформе држава Западног Балкана“, у организацији Министарства европских послова Црне Горе и немачке организације за међународну сарадњу ГИЗ, отворили су данас у Подгорици министар европских послова Црне Горе Александар Андрија Пејовић и амбасадор Немачке у Црној Гори Ханс Гинтер Матерн.

Поклон Канцеларије Центру за заштиту одојчади, деце и омладине

Поклон Канцеларије Центру за заштиту одојчади, деце и омладине

30. децембар 2016. |

Након и ове радне године која је остала иза нас, одлучили смо да за крај са вама поделимо и следећу вест јер говори о једној од нама најдражих активности у 2016.години. Наиме, Канцеларија за европске интеграције Владе Србије поклонила је Центру за заштиту одојчади, деце и омладине део инвентара  који је постао власништво Канцеларије на основу Споразума о имплементацији ГИЗ пројекта „Подршка имплементацији правних реформи у Републици Србији“ из 2011, као и Анекса споразума из  2015. године. На тај начин смо још једном, макар и овим симболичним гестом, помогли нашим малим пријатељима, штићеницима Центра. Тим поводом, Јанко Табаковић,руководилац Дома Јован Јовановић Змај из Центра за заштиту одојчади, деце и омладине захвалио је Канцеларији, како је рекао, на драгоценој донацији опреме и намештаја:

Преглед стања у приступним преговорима у 2016. години

Преглед стања у приступним преговорима у 2016. години

29. децембар 2016. |

На крају 2016. године представљамо вам преглед стања по поглављима у приступним преговорима са Европском унијом. Током ове године отворена су четири преговарачка поглавља, а једно је и привремено затворено.

Приказано је 41-50 од укупно 973 Актуелности 34567

youtube_logo

logo_mali

 

Četvorominutna animacija koja na popularan način predstavlja složen proces pregovora za članstvo u EU.