Информације Актуелности

Актуелности

„Примењена носталгија“ у Зрењанину

„Примењена носталгија“ у Зрењанину

17. октобар 2016. | Зрењанин

Изложба фотографија„Примењена носталгија”, у организацији Канцеларија за европске интеграције Владе Србије, а уз подршку амбасаде Краљевине Холандије у Београду, отворена је од 14, до 27. октобра у изложбеном салону Културног центра у Зрењанину.

Одржана финална конференција ИПА Програма прекограничне сарадње Румунија – Србија

Одржана финална конференција ИПА Програма прекограничне сарадње Румунија – Србија

13. октобар 2016. | Вршац

Финална конференција ИПА Програма прекограничне сарадње Румунија - Србија, у организацији Заједничког техничког секретаријата Регионалне канцеларије за прекограничну сарадњу Темишвар, Министарства регионалног развоја и јавне администрације из Румуније и Канцеларије за европске интеграције Владе Србије, одржана је јуче у Вршцу.

У оквиру Интеррег ИПА програм прекограничне сарадње Румунија–Србија предложено финансирање два стратешка пројекта

12. октобар 2016. | Темишвар

На другом заседању Заједничког надзорног одбора Интеррег ИПА програма прекограничне сарадње Румунија-Србија, одржаног 5.октобра у Темишвару, предложена су за финансирање два пројекта, у укупној вредности од 21 милион евра из ИПА средстава и то у оквиру првог позива за подношење предлога за стратешке пројекте.

Конференција о владиним комуникацијама у Југоисточној Европи одржана у Бриселу

Конференција о владиним комуникацијама у Југоисточној Европи одржана у Бриселу

10. октобар 2016. |

Службеници за комуникације из влада земаља Југоисточне Европе, држава чланица ЕУ и европских институција састали су се на Конференцији о владиним комуникацијама “Јавним дијалогом до заједничке европске будућности”, која је 6. и 7. октобра одржана у просторијама Европског економског и социјалног комитета и Комитета региона ЕУ у Бриселу.

Конкурс за две позиције у Заједничком секретаријату Интерег ИПА Програма прекограничне сарадње Хрватска - Србија 2014. - 2020.

06. октобар 2016. |

Агенција за регионални развој Републике Хрватске, Управљачко тело Интерег ИПА Програма прекограничне сарадње Хрватска - Србија 2014. - 2020., расписује јавни конкурс за две позиције: виши стручни саветник (Financial Manager) и виши координатор (Financial Manager).

Отворен фестивал „Европска сарадња: филмска прича“

Отворен фестивал „Европска сарадња: филмска прича“

22. септембар 2016. | Београд

Фестивал документарног филма „Европска сарадња: филмска прича“, који Канцеларија за европске интеграције Владе Србије организује поводом 21. септембра Дана европске територијалне сардање, отворен је синоћ филмом „Потоп“, у Дому културе „Студентски град“

Тродневни фестивал документарног филма „Европска сарадња: филмска прича“ од 21. септембра у Београду

20. септембар 2016. |

Тродневни фестивал документарног филма „Европска сарадња: филмска прича“, који поводом 21. септембра, Дана европске територијалне сарадње, организује Канцеларија за европске интеграције Владе Србије, биће одржан од 21. до 23. септембра у Малој Сали Дома културе „Студентски град“.

Нови ЕУ програм за младе професионалце на Западном Балкану

16. септембар 2016. |

На иницијативу Европске комисије, Британски савет спроводи регионални пилот пројекат EU Scheme for Young Professionals in the Western Balkans чији је циљ изградња административних капацитета младих државних службеника у земљама Западног Балкана који се баве питањима европских интеграција и процесом приступања ЕУ.

Објављен „Водич кроз процес програмирања и праћења спровођења ИПА II у Републици Србији за чланице СЕКО механизма“

16. септембар 2016. |

Пројекат Техничка подршка организацијама цивилног друштва (ТАКСО) и Канцеларија за европске интеграције Владе Републике Србије приредили су публикацију „Водич кроз процес програмирања и праћења спровођења ИПА II у Републици Србији за чланице СЕКО механизма“.

„Примењена носталгија“ у Ковину

05. септембар 2016. |

Недеља Холандије у Ковину, одржаће се од 5. до 10. септембра у Центру за културу Ковин, у сарадњи са Амбасадом Краљевине Холандије у Србији и Канцеларијом за европске интеграције Владе Републике Србије.

Приказано је 41-50 од укупно 943 Актуелности 34567

youtube_logo

logo_mali

 

Četvorominutna animacija koja na popularan način predstavlja složen proces pregovora za članstvo u EU.