Информације Актуелности

Актуелности

Изложба „Примењена носталгија, Београд – Братислава“ представљена и у Словачкој Републици

Изложба „Примењена носталгија, Београд – Братислава“ представљена и у Словачкој Републици

16. децембар 2016. | Братислава

Након Београда,  изложба фотографија „Примењена носталгија, Београд - Братислава", представљена је 16. децембра и у Министарству културе Словачке Републике у Братислави. Изложбу су отворили амбасадор Републике Србије у Братислави Шани Дермаку и генерални директор у Кабинету министра спољних и европских послова Радомир Бохач.

На Четвртој међувладиној конференцији у Бриселу отворена поглавља 5 и 25

13. децембар 2016. | Брисел


Одлука о отварању преговарачких поглавља 5 и 25 донета је данас на Четвртој међувладиној конференцији у Бриселу. На конференцији су представљене преговарачке позиције Србије за поглавље 5 Јавне набавке и поглавље 25 Наука и истраживање. Делагацију Србије предводио је министар задужен за европске интеграције Јадранка Јоксимовић.

Отворена изложба "Примењена носталгија Београд - Братислава" у Народној банци Србије

Отворена изложба "Примењена носталгија Београд - Братислава" у Народној банци Србије

06. децембар 2016. | Београд

Једанаеста изложба фотографија „Примењена носталгија Србија-Словачка“, коју организује Канцеларија за европске интеграције поводом словачког председавања Европској унији, отворена је данас у Галерија Народне банке Србије.

Подршка ЕУ темељној трансформацији јавне управе у Србији

05. децембар 2016. | Београд

Финансијски уговор између Србије и ЕУ у вредности од 80 милиона евра, намењен темељној трансформацији српске јавне управе, потписалису данас у Београду министар задужен за европске интеграције у Влади Републике Србије Јадранка Јоксимовић и директор за Западни Балкан у Европској комисији Хеновева Руис Калавера.

Oбука дипломата и државних службеника из Републике Србије у Министарству иностраних и европских послова Краљевине Белгије

Oбука дипломата и државних службеника из Републике Србије у Министарству иностраних и европских послова Краљевине Белгије

02. децембар 2016. | Brisel

У периоду од 21. до 25. новембра 2016. године, у Бриселу је, у организацији Министарства иностраних и европских послова Краљевине Белгије, одржана обука за десет дипломата и државних службеника из Републике Србије.

Плак пројекат - до потпуног усклађивања прописа са ЕУ

Плак пројекат - до потпуног усклађивања прописа са ЕУ

28. новембар 2016. | Београд

Пројекат Правне помоћи преговорима (PLAC II), вредан 2,6 милиона евра, помоћи ће Србији да усклади прописе са правним наслеђем ЕУ до краја 2018. године, у складу са роком који је одредила Влада Србије, изјавила је 24. новембра вршилац дужности директора Канцеларије за европске интеграције Ксенија Миленковић. Тај рок, како је истакла, не треба мешати са датумом могућег приступања јер ту улогу играју и околности и политика.

Уговорено 37 пројеката из првог позива Интеррег ИПА програма прекограничне сарадње Бугарска-Србија

24. новембар 2016. |

Нових 37 пројеката у износу од 16,9 милиона евра уговорено је у оквиру првог позива из Интеррег ИПА програма прекограничне сарадње Бугарска-Србија.

Најава конференције поводом почетка пројекта Правна подршка преговорима (ПЛАK II)

24. новембар 2016. | Beograd

Канцеларија за европске интеграције Владе Републике Србије и Саветодавни центар за европска и правна питања (Policy and Legal Advice Centre, PLAC) организују 25. новембра конференцију поводом почетка пројекта Правна подршка преговорима (ПЛАK II).

Усвојен нови програм прекограничне сарадњe Србија - Македонија 2016 – 2020.

23. новембар 2016. | Београд

Европска комисија усвојила је на 12. ИПА комитету одржаном 17. новембра у Бриселу, нови Програм прекограничне сарадње СРБИЈА-МАКЕДОНИЈА за период 2016-2020. Укупна вредност овог програма је више од четири милиона евра, од којих је три и по милиона евра обезбеђено кроз ИПА фондове Европске уније. Приоритети Програма прекограничне сарадње Србија-Македонија су промоција запошљавања, мобилности радне снаге и прекограничне социјалне и културне инклузије, подстицање развоја туризма и очувања културног и природног наслеђа.

Усвојен други ревидирани Национални програм за усвајање правних тековина Европске уније (НПАА)

18. новембар 2016. | Београд

Влада Србије, на седници одржаној јуче, усвојила је други ревидирани Национални програм за усвајање правних тековина Европске уније (НПАА) и задужила Канцеларију за европске интеграције да тромесечно извештава Владу о његовом спровођењу. Овај документ представља детаљан план усаглашавања законодавног и институционалног оквира са правним тековинама ЕУ и преглед мера и активности за достизање потпуне усклађености са свим правима и обавезама које из тих тековина проистичу.

Приказано је 31-40 од укупно 950 Актуелности 23456

youtube_logo

logo_mali

 

Četvorominutna animacija koja na popularan način predstavlja složen proces pregovora za članstvo u EU.