Информације Актуелности

Актуелности

Програм стажирања за два државна службеника у Француској

14. фебруар 2017. | Француска

Амбасада Републике Француске у Србији и Канцеларија за европске интеграције Владе Србије, у оквиру Споразума о стратешком партнерству између Србије и Француске, настављају реализацију „Програма стажирања у Француској“ подстакнуту добром праксом и  резултатима претходних програма, а са циљем јачања капацитета државне управе за процес преговарања Србије са Европском унијом. 

Осам пројеката организација цивилног друштва које је Канцеларија у 2016. подржала конкурсом „Млади и Европска унија:шта нам доноси чланство“

08. фебруар 2017. |

Канцеларија за европске интеграције је у 2016. години, пети пут заредом финансирала пројекте организација цивилног друштва (ОЦД), а кровна тема конкурса била је „Млади и Европска унија: шта нам доноси чланство?“.

Подршка чланству Србије у Европској унији 47%

Подршка чланству Србије у Европској унији 47%

06. фебруар 2017. | Београд

Уколико би сутра био одржан референдум са питањем „Да ли подржавате учлањење Србије у ЕУ?”, 47 одсто грађана Србије гласало би за, њих 29 одсто би гласало против, 15 одсто не би гласало уопште, док 9 одсто не зна шта би одговорило на ово питање, резултат је истраживања јавног мњења „Европска оријентација грађана Србије“ које је крајем децембра спровела Канцеларија за европске интеграције. Анкета у којој је учествовало 1.054 испитаника старијих од 18 година рађена је према стандарду Евробарометра.

Деценија чланства Бугарске и Румуније у ЕУ

Деценија чланства Бугарске и Румуније у ЕУ

01. фебруар 2017. | Београд

Амбасаде Бугарске и Румуније у Србији обележиле су јуче свечаним пријемом 10. годишњицу чланства те две земље у Европској унији, на којем су представљене предности, али и изазови процеса приступања Унији.

Регионална конференција „Извештаји Европске комисије - приступне реформе држава Западног Балкана” отворена данас у Подгорици

25. јaнуар 2017. | Подгорица

Конференцију „Извештаји Европске комисије - приступне реформе држава Западног Балкана“, у организацији Министарства европских послова Црне Горе и немачке организације за међународну сарадњу ГИЗ, отворили су данас у Подгорици министар европских послова Црне Горе Александар Андрија Пејовић и амбасадор Немачке у Црној Гори Ханс Гинтер Матерн.

Поклон Канцеларије Центру за заштиту одојчади, деце и омладине

Поклон Канцеларије Центру за заштиту одојчади, деце и омладине

30. децембар 2016. |

Након и ове радне године која је остала иза нас, одлучили смо да за крај са вама поделимо и следећу вест јер говори о једној од нама најдражих активности у 2016.години. Наиме, Канцеларија за европске интеграције Владе Србије поклонила је Центру за заштиту одојчади, деце и омладине део инвентара  који је постао власништво Канцеларије на основу Споразума о имплементацији ГИЗ пројекта „Подршка имплементацији правних реформи у Републици Србији“ из 2011, као и Анекса споразума из  2015. године. На тај начин смо још једном, макар и овим симболичним гестом, помогли нашим малим пријатељима, штићеницима Центра. Тим поводом, Јанко Табаковић,руководилац Дома Јован Јовановић Змај из Центра за заштиту одојчади, деце и омладине захвалио је Канцеларији, како је рекао, на драгоценој донацији опреме и намештаја:

Преглед стања у приступним преговорима у 2016. години

Преглед стања у приступним преговорима у 2016. години

29. децембар 2016. |

На крају 2016. године представљамо вам преглед стања по поглављима у приступним преговорима са Европском унијом. Током ове године отворена су четири преговарачка поглавља, а једно је и привремено затворено.

Потписан Споразум о сарадњи у процесу европских интеграција Србије

Потписан Споразум о сарадњи у процесу европских интеграција Србије

26. децембар 2016. | Београд

Представници Развојне агенције Србије (РАС) и Канцеларије за европске интеграције потписали су данас Споразум о сарадњи у процесу европских интеграција Србије.

Споразум су потписали вршилац дужности директора РАС Жељко Сертић и вршилац дужности директора Канцеларије за европске интеграције Ксенија Миленковић, а потписивању је присуствовала министар задужен за европске интеграције и национални ИПА координатор Јадранка Јоксимовић.

Објављен конкурс за најбољи медијски прилог о утицају евроинтеграција на живот становништва на југоистоку и југозападу Србије

Објављен конкурс за најбољи медијски прилог о утицају евроинтеграција на живот становништва на југоистоку и југозападу Србије

19. децембар 2016. | Београд

Развојни програм Европски ПРОГРЕС у сарадњи са Делегацијом Европске уније у Републици Србији и Канцеларијом за европске интеграције Владе Републике Србије расписао је конкурс за најбољи медијски извештај локалних и регионалних медија на тему европских интерграција и утицају на свакодневни живот становништва на југоистоку и југозападу земље.

Родна равноправност у процесу програмирања и праћења спровођења ИПА 2017 у Србији

Родна равноправност у процесу програмирања и праћења спровођења ИПА 2017 у Србији

16. децембар 2016. | Београд

Канцеларија за европске интеграције Владе Републике Србије и Агенција Уједињених нација за родну равноправност и оснаживање жена - UN WOMEN, организовале су недавно радионицу „Родна равноправност у процесу програмирања и праћења спровођења ИПА 2017 у Србији“ намењену представницима институција Владе укљученим у програмирање и праћење спровођења програма/пројеката финансираних из ЕУ фондова.

Приказано је 21-30 од укупно 950 Актуелности 12345

youtube_logo

logo_mali

 

Četvorominutna animacija koja na popularan način predstavlja složen proces pregovora za članstvo u EU.