Информације Актуелности

Актуелности

Подршка чланству Србије у Европској унији 47%

Подршка чланству Србије у Европској унији 47%

06. фебруар 2017. | Београд

Уколико би сутра био одржан референдум са питањем „Да ли подржавате учлањење Србије у ЕУ?”, 47 одсто грађана Србије гласало би за, њих 29 одсто би гласало против, 15 одсто не би гласало уопште, док 9 одсто не зна шта би одговорило на ово питање, резултат је истраживања јавног мњења „Европска оријентација грађана Србије“ које је крајем децембра спровела Канцеларија за европске интеграције. Анкета у којој је учествовало 1.054 испитаника старијих од 18 година рађена је према стандарду Евробарометра.

Деценија чланства Бугарске и Румуније у ЕУ

Деценија чланства Бугарске и Румуније у ЕУ

01. фебруар 2017. | Београд

Амбасаде Бугарске и Румуније у Србији обележиле су јуче свечаним пријемом 10. годишњицу чланства те две земље у Европској унији, на којем су представљене предности, али и изазови процеса приступања Унији.

Регионална конференција „Извештаји Европске комисије - приступне реформе држава Западног Балкана” отворена данас у Подгорици

25. јaнуар 2017. | Подгорица

Конференцију „Извештаји Европске комисије - приступне реформе држава Западног Балкана“, у организацији Министарства европских послова Црне Горе и немачке организације за међународну сарадњу ГИЗ, отворили су данас у Подгорици министар европских послова Црне Горе Александар Андрија Пејовић и амбасадор Немачке у Црној Гори Ханс Гинтер Матерн.

Поклон Канцеларије Центру за заштиту одојчади, деце и омладине

Поклон Канцеларије Центру за заштиту одојчади, деце и омладине

30. децембар 2016. |

Након и ове радне године која је остала иза нас, одлучили смо да за крај са вама поделимо и следећу вест јер говори о једној од нама најдражих активности у 2016.години. Наиме, Канцеларија за европске интеграције Владе Србије поклонила је Центру за заштиту одојчади, деце и омладине део инвентара  који је постао власништво Канцеларије на основу Споразума о имплементацији ГИЗ пројекта „Подршка имплементацији правних реформи у Републици Србији“ из 2011, као и Анекса споразума из  2015. године. На тај начин смо још једном, макар и овим симболичним гестом, помогли нашим малим пријатељима, штићеницима Центра. Тим поводом, Јанко Табаковић,руководилац Дома Јован Јовановић Змај из Центра за заштиту одојчади, деце и омладине захвалио је Канцеларији, како је рекао, на драгоценој донацији опреме и намештаја:

Преглед стања у приступним преговорима у 2016. години

Преглед стања у приступним преговорима у 2016. години

29. децембар 2016. |

На крају 2016. године представљамо вам преглед стања по поглављима у приступним преговорима са Европском унијом. Током ове године отворена су четири преговарачка поглавља, а једно је и привремено затворено.

Потписан Споразум о сарадњи у процесу европских интеграција Србије

Потписан Споразум о сарадњи у процесу европских интеграција Србије

26. децембар 2016. | Београд

Представници Развојне агенције Србије (РАС) и Канцеларије за европске интеграције потписали су данас Споразум о сарадњи у процесу европских интеграција Србије.

Споразум су потписали вршилац дужности директора РАС Жељко Сертић и вршилац дужности директора Канцеларије за европске интеграције Ксенија Миленковић, а потписивању је присуствовала министар задужен за европске интеграције и национални ИПА координатор Јадранка Јоксимовић.

Објављен конкурс за најбољи медијски прилог о утицају евроинтеграција на живот становништва на југоистоку и југозападу Србије

Објављен конкурс за најбољи медијски прилог о утицају евроинтеграција на живот становништва на југоистоку и југозападу Србије

19. децембар 2016. | Београд

Развојни програм Европски ПРОГРЕС у сарадњи са Делегацијом Европске уније у Републици Србији и Канцеларијом за европске интеграције Владе Републике Србије расписао је конкурс за најбољи медијски извештај локалних и регионалних медија на тему европских интерграција и утицају на свакодневни живот становништва на југоистоку и југозападу земље.

Родна равноправност у процесу програмирања и праћења спровођења ИПА 2017 у Србији

Родна равноправност у процесу програмирања и праћења спровођења ИПА 2017 у Србији

16. децембар 2016. | Београд

Канцеларија за европске интеграције Владе Републике Србије и Агенција Уједињених нација за родну равноправност и оснаживање жена - UN WOMEN, организовале су недавно радионицу „Родна равноправност у процесу програмирања и праћења спровођења ИПА 2017 у Србији“ намењену представницима институција Владе укљученим у програмирање и праћење спровођења програма/пројеката финансираних из ЕУ фондова.

Изложба „Примењена носталгија, Београд – Братислава“ представљена и у Словачкој Републици

Изложба „Примењена носталгија, Београд – Братислава“ представљена и у Словачкој Републици

16. децембар 2016. | Братислава

Након Београда,  изложба фотографија „Примењена носталгија, Београд - Братислава", представљена је 16. децембра и у Министарству културе Словачке Републике у Братислави. Изложбу су отворили амбасадор Републике Србије у Братислави Шани Дермаку и генерални директор у Кабинету министра спољних и европских послова Радомир Бохач.

На Четвртој међувладиној конференцији у Бриселу отворена поглавља 5 и 25

13. децембар 2016. | Брисел


Одлука о отварању преговарачких поглавља 5 и 25 донета је данас на Четвртој међувладиној конференцији у Бриселу. На конференцији су представљене преговарачке позиције Србије за поглавље 5 Јавне набавке и поглавље 25 Наука и истраживање. Делагацију Србије предводио је министар задужен за европске интеграције Јадранка Јоксимовић.

Приказано је 11-20 од укупно 939 Актуелности 12345

youtube_logo

logo_mali

 

Četvorominutna animacija koja na popularan način predstavlja složen proces pregovora za članstvo u EU.