29. Novembar 2014 |

Dobrodošli na internet prezentaciju Kancelarije za evropske integracije

21. Januar 2014 |

Pregovori sa EU

29. Oktobar 2014 | Beogradski sajam knjiga

Preko android aplikacije do više informacija o EU

vidi sve

Aktuelnosti

20nov2014

Potpisan Memoranduma o saradnji sa Organizacijama civilnog društva u okviru SEKO

Kancelarija za evropske integracije Vlade Republike Srbije potpisala je danas Memorandum o saradnji u oblasti planiranja, programiranja, praćenja i izveštavanja o međunarodnoj razvojnoj pomoći sa devet partnerskih organizacija civilnog društva, među kojima su: Beogradski centar za bezbednosnu politiku, Evropski pokret u Srbiji, Nacionalna alijansa za lokalni ekonomski razvoj (NALED), Beogradska otvorena škola, Mladi istraživači Srbije, Centar za ekologiju i održivi razvoj (CEKOR), Privredna komora Srbije, Asocijacija za razvoj Ibarske doline Kraljevo (IDA) i Građanske inicijative.

20nov2014

Nemačka razvojna pomoć Srbiji od 157 miliona evra

Predstavnici Vlade Srbije i Savezne Republike Nemačke potpisali su juče Protokol o razvojnoj saradnji, kojim su za razvojne projekte u Srbiji predviđena sredstva u ukupnom iznosu od 157 miliona evra. Razvojni zajmovi po povoljnim uslovima iznose 138,5 miliona evra, od čega će država Srbija za 70 miliona evra dati garancije, dok je iznos bespovratnih sredstava 18.5 miliona evra. Ova sredstva biće iskorišćena za projekte u oblasti snabdevanja vodom, kao i za projekte koji tretiraju otpadne vode, energetiku i održivi razvoj u privredi.

07nov2014

Odobravanje programa koje finansira EU do juna 2015. godine

Pisanje programa za projekte koji se finansiraju sredstvima EU za period od 2014. do 2020. godine u završnoj je fazi i očekuje se da bi do polovine iduće godine mogli da budu odobreni, izjavila je juče pomoćnik direktora Kancelarije za evropske integracije Sanda Šimić. Prvi konkursi, odnosno prvi pozivi za podnošenje projekata biće objavljeni krajem 2015. godine, rekla je Šimić na sastanku predstavnika komorskog sistema Srbije i Kancelarije za evropske integracije posvećenom projektima koji se finansiraju iz sredstava EU i drugih oblika razvojne pomoći, koji je održan u Privrednoj komori Srbije.