02. Avgust 2015 |

Dobrodošli na internet prezentaciju Kancelarije za evropske integracije

27. April 2015 | Kancelarija za evropske integracije

Godinu dana rada Vlade: еvropske integracije - rezultati i planovi

vidi sve

Aktuelnosti

31jul2015

Javni poziv za izradu grafita povodom Dana evropske saradnje

Povodom obeležavanja Dana evropske saradnje, Kancelarija za evropske integracije Vlade Republike Srbije, u saradnji sa opštinom Negotin, objavljuje konkurs za izradu grafita na temu UMETNOST ULICE BEZ GRANICE, koji bi trebalo da prikaže saradnju u oblasti kulture i umetnosti Srbije sa susednim državama.

30jul2015

EU usvojila program saradnje između Srbije i Bugarske vredan 34 miliona evra

EU je danas usvojila program prekogranične saradnje između Srbije i Bugarske vredan 34 miliona evra. Sredstva su namenjena obema državama kako bi zajednički poboljšale efikasnost u upravljanju prirodnim resursima, zatim za prekogranično umrežavanje, unapređenje turizma, za očuvanje kulturnog i prirodnog nasleđa, kao i za ulaganje u razvoj mladih i obrazovanje. Ovaj program je takođe namenjen zaštiti životne sredine i promovisanju prilagođavanja naklimatske promene.

23jul2015

Prvi sastanak Zajedničkog odbor za primenu Sporazuma o saradnji između Vlade Crne Gore i Vlade Republike Srbije

U Podgorici se danas održava prvi sastanak Zajedničkog odbor za primenu Sporazuma o saradnji između Vlade Crne Gore i Vlade Republike Srbije u kontekstu pristupanja Evropskoj uniji, na kojem će biti reči o saradnji dveju zemalja na putu ka članstvu u EU, o dinamici sprovođenja oba Sporazuma o stabilizaciji i pridruživanju, zatim o usklađivanju s pravnom tekovinom EU, kao i o aktuelnom statusu pregovaračkog procesa u poglavljima 1- Sloboda kretanja robe i 27 - Životna sredina i klimatske promene.