28. Avgust 2015 |

Dobrodošli na internet prezentaciju Kancelarije za evropske integracije

27. April 2015 | Kancelarija za evropske integracije

Godinu dana rada Vlade: еvropske integracije - rezultati i planovi

vidi sve

Aktuelnosti

28avg2015

Polaznici „Škole evropske integracije“ u poseti Kancelariji

Kancelariju za evropske integracije danas su posetili polaznici druge generacije „Škole evropske integracije“, programa koji drugu godinu zaredom, na severu Kosova*, sprovodi Evropski pokret u Srbiji (EPuS). Tokom dva dana polaznici će posetiti institucije Republike Srbije koje imaju značajnu ulogu u procesu integracije Srbije u EU, a srešće se i sa predstavnicima civilnog društva i koordinatorima Nacionalnog konventa o Evropskoj uniji.

26avg2015

Usvojen Intereg IPA Program prekogranične saradnje Hrvatska – Srbija za period 2014 - 2020

Evropska komisija odobrila je Intereg IPA Program prekogranične saradnje Hrvatska – Srbija, za period 2014-2020, u ukupnoj vrednosti od preko 40 miliona evra, od čega više od 34 miliona evra dolazi iz IPA fondova i Evropskog fonda za regionalni razvoj.

26avg2015

Proglašen pobednik konkursa za izradu grafita povodom Dana evropske saradnje - "Umetnost ulice bez granice"

Streetart umetnica Jana Danilović pobednica je javnog konkursa za izradu grafita povodom Dana evropske saradnje, u organizaciji Kancelarija za evropske integracije. Kampanju “Umetnost ulice bez granice“, u okviru koje je raspisan konkurs, Kancelarija je započela povodom Dana evropske saradnje i obeležavanja 25 godina postojanja Programa evropske teritorijalne saradnje. Idejno rešenje grafita, prema obrazloženju Komisije, na svedeni i umetnički prepoznatljiv način predstavlja odgovor na zadatu temu.