27. Oktobar 2016 |

Dobrodošli na internet prezentaciju Kancelarije za evropske integracije

27. Oktobar 2016 | /vesti.145.html?newsid=2114

Najnovije istraživanje javnog mnjenja o stavovima građana o EU

vidi sve

Aktuelnosti

26okt2016

Kancelarija na Sajmu knjiga

Kancelarija za evropske integracije će u četvrtak, 27. oktobra, od 15 do 16 časova, na 61. Beogradskom sajmu knjiga, na štandu Delegacije Evropske unije u Srbiji, u hali 4, i ove godine predstaviti svoju izdavačku delatnost.

21okt2016

Održana Peta nacionalna konferencija o prekograničnoj saradnji

Petu nacionalnu konferenciju o prekograničnoj saradnji, u organizaciji Kancelarije za evropske integracije Vlade Srbije, otvorili su danas ministar zadužen za evropske integracije i Nacionalni IPA koordinator Jadranka Joksimović, šef Delegacije Evropske unije u Republici Srbiji Majkl Devenport i šef Jedinice u Generalnom direktoratu za regionalnu i urbanu politiku u Evropskoj komisiji Morej Giland. Tom prilikom predstavljeni su dosadašnji rezultati programa prekogranične i transnacionalne saradnje koji se sprovode u Republici Srbiji i okolnim zemljama, kao i nova finansijska perspektiva Evropske unije namenjena ovoj saradnji.

20okt2016

Petoro mladih državnih službenika iz Srbije odabrano za EU program usavršavanja i razmene

Evropska komisija i Britanski savet izabrale su petoro polaznika iz Srbije koji će učestvovati u regionalnom pilot programu usavršavanja i razmene “EU program za mlade profesionalce na Zapadnom Balkanu” koji finansira EU. Cilj ovog projekta je izgradnja administrativnih kapaciteta mladih državnih službenika u zemljama Zapadnog Balkana koji se bave pitanjima evropskih integracija i procesom pristupanja EU.