27. Februar 2015 |

Dobrodošli na internet prezentaciju Kancelarije za evropske integracije

29. Oktobar 2014 | Beogradski sajam knjiga

Preko android aplikacije do više informacija o EU

vidi sve

Aktuelnosti

26feb2015

Drugi sastanak Odbora za stabilizaciju i pridruživanje

Srpski izvoz u Evropsku uniju porastao je za više od 70 procenata, u periodu od 2010. do 2014. godine, od kada je primenom Sporazuma o stabilizaciji i pridruživanju (SSP) kao i prethodnim Privremenim sporazumom o trgovini, liberalizovana trgovina između naše zemlje i Evropske unije, zaključeno je na današnjem sastanku Odbora za stabilizaciju i pridruživanje u zajedničkom saopštenju.

13feb2015

Publikacije Kancelarije u Digitalnoj bilioteci NBS

Od danas, u Digitalnoj biblioteci Narodne biblioteke Srbije možete da pronađete i najnovije publikacije Kancelarije za evropske integracije. Fondacija Narodne biblioteke Srbije započela je projekat „DIGITALNE BIBLIOTEKE – EDUKACIJA” pod pokroviteljstvom Ministarstva za spoljnu i unutrašnju trgovinu i telekomunikacije. Osnovna ideja je da se aktivnostima u okviru projekta učini korak više ka unapređenju digitalizacije kulturnog nasleđa u Srbiji.

06feb2015

Reforme neophodne za ulazak naše zemlje u EU podržava 73 odsto građana

Kancelarija za evropske integracije Vlade Srbije sprovela je sredinom decembra 2014. istraživanjе javnog mnјenja “Evropska orijentacija građana Srbije – trendovi”, u kojem je na pitanje „Ukoliko bi sutra bio održan referendum sa pitanjem da li podržavate učlanjenje Srbije u EU?”, 44 odsto građana Srbije u tom trenutku reklo da bi glasalo za, 25 odsto bi glasalo protiv, 21 odsto ne bi glasalo, dok 10 odsto ne zna šta bi odgovorilo. Anketa je rađena prema standardu Evrobarometra, u kojoj je učestvovalo 1.015 ispitanika starijih od 18 godina.