види све

Актуелности

17Мај2016

Објављено ново издање „Приручника за превођење правних аката Европске уније”

Kанцеларија за европске интеграције Владе Републике Србије, која координира и припрему правних тековина Европске уније на српском језику, објавила је ново, пето измењено и допуњено издање Приручника за превођење правних аката Европске уније.

11Мај2016

Прослава Дана Европе у Крупњу

Канцеларија за европске интеграције, у сарадњи са ЕУ инфо центром и Центром за промоцију науке, прославиће ове године Дан Европе у Крупњу, општини коју су 2014. погодиле катастрофалне поплаве и чију је обнову Европска унија значајно помогла.

11Мај2016

Представљање искустава са стажирања у Великој Британији

У просторијама Британског савета у Београду 12 државних службеника представиће данас своја искуста са два програма професионалног усавршавања – „Јачање јавне управе у Србији (владавина права)“ и „Професионално усавршавање за приступање Европској унији“. Државни службеници из Србије боравили су шест недеља у различитим институцијама Велике Британије са циљем унапређења својих знања и вештина које ће даље пренети колегама и ставити у службу институције у којој раде. Програме је релизовао Британски савет, у партнерству са Канцеларијом за европске интеграције Владе Србије, а уз подршку Британске амбасаде у Београду.